16 Януари, 2017 01:16 2 508 0

Цирк "Барнъм" спуска завесата  за последно 

  • цирк-
  • барнъм

"Барнъм" е първият цирк с три писти и за пръв път в историята използва електричество

Цирк "Барнъм" спуска завесата  за последно  - 1

Цирк "Барнъм", основан в САЩ през 1871 година, който по думите на собственика му предлагаше "най-големия цирков спектакъл в света", спуска завесата за последно през месец май след 146-годишно съществуване, предадоха световните агенции.

Официалното название на цирка бе "Ринглинг брос енд Барнъм енд Бейли съркъс". От неговата управа съобщиха, че финансови причини са в основата на закриването му. Растящите разходи за поддръжка и спадът в продажбите на билети, особено след като бе забранено използването на дресирани слонове, един от гвоздеите в афиша, решиха съдбата на "Барнъм".

Циркът, основан от Финиъс Барнъм, е първият който се придвижва с влак из САЩ. Той става известен не само със спектаклите си, но и с необичайните си експонати. Финиъс не случайно си спечелва прозвището "Краля на шарлатаните", след като край шапитото показва гиганти от Исландия, жени от Патагония, джуджета, морски змии и други чудатости. Барнъм дори представя "русалка от Фиджи" - торс на маймуна, към който е пришита опашка от риба.

"Барнъм" е първият цирк с три писти и за пръв път в историята използва електричество. През годините той се прославя като най-големият цирк в света.

Гвоздеят в програмата му беше дресурата на азиатски слонове.Но защитниците на животните успяха да се наложат и циркът ги изтегли от програмата през месец май 2015 година. На "Барнъм" му предстоят още 35 гастрола в различни градове на САЩ, преди окончателно да спусне завесата на 21 май в гр.Юниъндейл близо до Ню Йорк


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА