Last news in Fakti

25 Юли, 2016 22:36, обновена 25 Юли, 2016 23:27 928 0

Григор Димитров обърна японец на старта в Торонто

  • григор димитров-
  • юичи сугита-
  • обърна-
  • японец-
  • торонто

Българинът надделя с 2:1 сета над Юучи Сугита

Григор Димитров обърна японец на старта в Торонто - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров преодоля първия кръг на тенис турнира в Торонто, побеждавайки трудно японеца Юичи Сугита с 5:7, 7:6 (5), 6:4.

Българинът стартира лошо двубоя и позволи на съперника си да поведе с пробив. Все пак в края на сета Димитров успя да изравни за 5:5 гейма, но се пропука отново на собствен сервис и загуби частта с 5:7.

Във втория сет Димитров стигна до сетбол при 6:5 гейма и 40:30 точки в своя полза при подаване на противника си, но японецът запази самообладание и с прекрасен втори сервис заби ас, отразявайки възможността. Стигна се до тайбрек, в който Сугита бързо натрупа аванс от 4:1 точки. Хасковлията обаче се окопити и спечели решителния гейм със 7:5 точки, за да изравни сетовете.

Третата част започна равностойно, но при 2:2 гейма Димитров успя да реализира пробив, който запази до края на сета, за крайния успех с 6:4.

Във втория кръг българинът ще срещне 11-ия поставен в схемата Ник Кирьос от Австралия или участващия с "уайлд кард" представител на домакините Денис Шаповалов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА