30 Юли, 2016 11:17, обновена 30 Юли, 2016 11:39 774 0

В очакване на пловдивското дерби

  • пловдивско-
  • дерби-
  • очакване-
  • ботев-
  • локомотив

Ботев и Локомотив излизат в 103-ата битка за Пловдив

В очакване на пловдивското дерби - 1
Снимка: БТА

Пловдивските футболни фенове отново тръпнат, защото удари часът на голямото дерби между Ботев и Локомотив. Мачът от първия кръг на Първа професионална лига е днес от 19:00 часа. Въпреки че няма да се играе "под тепетата", а на стадион "Лазур" в Бургас", зарядът на двубоя няма да е по-малък.

Старши треньорът на "канарчетата" Николай Костов пак ще може да разчита на любимеца на привържениците Тодор Неделев, който остава в клуба под наем от германския Майнц 05. Атаката на Ботев ще бъде подпомагана и от новопривлечения нападател Иван Стоянов, който има достатъчо опит зад гърба си в първенството с фланелките на Сливен, ЦСКА, Лудогорец и Монтана.

"Смърфовете" от своя страна се разделиха с някои от основните си играчи в центъра на терена като Емил Гъргоров и Стефан Велев. Въпреки това, Илиан Илиев разполага в състава си с играчи, които са "врели и кипели" по родните терени и знаят как се печели, а именно имена като Мартин Камбуров, Кирил Котев и Ванчо Траянов.

Битката ще е още по-ожесточена, тъй като в 103-ото дерби на Пловдив някои от двата тима може да вземе преимущество в преките двубои. Досега Ботев и Локо са се победили по 37 пъти, а 28 срещи са завършвали наравно. Общият брой голове също е почти равен, но "смърфовете" имат леко превъзходство - 125 срещу 123 попадения.

Вероятни състави:

Ботев: Георгиев, Панов, Терзиев, Димитров, Кр. Стоянов, Стенио, Юсеин, Неделев, Жоао Паоло, Бризола, Ив. Стоянов

Локо: Пиргов, Крумов, Котев, Везалов, Горанов, Траянов, Райнов, Кики, Марчев, Райков, Камбуров

Главен съдия: Ивайло Стоянов

Стадион: "Лазур", Бургас


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА