Last news in Fakti

30 Юли, 2016 19:11 1 527 0

Бой между пловдивски фенове и полицията в Бургас

  • ботев пловдив-
  • локомотив пловдив-
  • полиция-
  • дерби

Сериозно напрежение се заформи час преди срещата между Ботев и Локомотив (Пловдив), която ще се играе днес на стадион "Лазур" в Бургас. Из улиците на града се срещнаха запалянковци на двата отбора и бяха пред масов бой, който бе стопиран от органите на реда. Така се заформи меле между феновете на Ботев и полицията, която прибегна и до арести.

Припомняме, че  500 полицаи, командировани от вътрешността на страната, целият състав на Областната дирекция на МВР в Бургас са мобилизирани за осигуряване на реда по време на пловдивското дерби Ботев – Локомотив.

Морската градина в града, където към обяд започнаха на талази да прииждат фенове на двата отбора, буквално гъмжеше от полиция. За да не се допуснат сблъсъци между ултрасите, са ангажирани и части на жандармерията.

Към 15.00 часа страстите се разгорещиха. Привърженици на Ботев, подкрепени от вече изпитите солидни количества алкохол, обсадиха заведенията на крайбрежната алея и започнаха мощни скандирания, редуващи се с псувни. Фенове започнаха да скачат по масите и да хвърлят бутилки.

Над 10 000 души се очаква да присъстват на мача.

При последната футболна среща на "Ботев", провела се на стадион "Лазур", спортното съоръжение осъмна с изкъртени седалки, увредена тревна настилка, изгаряла от канонадата от пироефекти и димки.

По-рано през деня се стигна до сбиване на агитките на автомагистрала „Тракия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА