Last news in Fakti

1 Август, 2016 15:27 1 152 0

Розберг: Всичко се обърка

  • розберг-
  • гран при-
  • наказание-
  • формула 1

"Изненадан съм, че бях наказан", сподели германецът след провала си у дома

Розберг: Всичко се обърка - 1
Снимка: БТА/АР

Нико Розберг не можеше да скрие разочарованието си, след като остана остана едва 4-и в домашното си Грин При в Германия и вече изостава с 19 точки от съотборника си Люис Хамилтън в битката за титлата. 

Германецът направи ужасен старт губейки 4 позиции още до първия завой, а след това бе и наказан заради маневра срещу Макс Верстапен, когато избута холандеца при опит за изпреварване което означаваше, че нямаше как да приключи на подиума. 

„Беше трудна надпревара, в която нищо не се получи добре. Още от началото нещата се объркаха, тъй като се получи превъртане на гумите, което ме изненада и така загубих няколко позиции“ обясни Розберг, който във второ поредно състезание не успя да се възползва от спечелената първа позиция в квалификацията. 

„След това не очаквах да получа наказание. Това ми струваше много, защото нямаше как да догоня пилотите на Red Bull“ добави Нико, който веднага след инцидента обяви по радиото, че не е могъл на завие, но стюардите не се съгласиха и го санкционираха с 5 секунди. 

„Не се притеснявам, че изоставам с 19 точки, а че загубих състезание по такъв начин и ще ми трябва известно време, за да преодолея станалото“ каза още Розберг.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА