4 Август, 2016 10:58 2 877 4

Силвия Дънекова: В Рио е страшно!

  • дънекова-
  • военен-
  • престъпност-
  • опасност

Военен с автомат пази българката по улиците

Силвия Дънекова: В Рио е страшно! - 1
Снимка: БТА/АР

Рекордьорката на 3000 метра Силвия Дънекова изживя сериозен стрес в първите си дни на Олимпиадата в Рио. Българката разказа за ужасяваща разходка по улиците в Бразилия, когато била следвана от военен с автомат.

"Свърши ми кафето и исках да изляза отсреща и да си купя. Веднага се втурнаха доброволци към мен и казаха, че е много опасно тук и да не излизам, въпреки че бях на едва пет метра от оградата. Аз реших да не ги слушам, защото за мен кафето е важно. Един военен, въоръжен с автомат, се залепи за мен и вървяхме заедно през цялото време. Много е страшно. Не съм предполагала, че има свят, в който може по този начин да се живее", разказа българката пред "Стандарт".

Родните олимпийци вече пострадаха от престъпността в Рио, като родният борец Николай Байряков олекна с два телефона, след като крадци се промъкнаха в стаята му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Х

    0 0 Отговор
    Това ни чака, свиквайте.
  • 2 гражданин на България

    0 0 Отговор
    По принцип по целия свят е така, само в България все още е по-спокойно. Само тук все още може човек да се разхожда нощем спокойно без да го нападнат и/или оберат.

    Коментиран от #3

  • 3 Не е така

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гражданин на България":

    Глупости! Това не е вярно. В Европа на много места можеш спокойно да си се разхождаш вечер без да се притесняваш. По-рано през годината бях в Барселона. Разхождахме се дори и след 00:00 часа и за 10 дни нямахме абсолютно никакви проблеми. Може би в по-бедни квартали и някакви гета наистина да е проблемно нощното разхождане, но сравнително централните части, където обикаляхме, всичко е наред :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.