11 Август, 2016 20:06 858 0

Дел Потро продължава да печели

  • дел потро-
  • рио-
  • паметен успех

Несъмнено една от най-големите изненади на Олимпиадата в Рио дойде в самото начало на игрите, когато завърналият се след серия от контузии Хуан Мартин Дел Потро пречупи след два тайбрека световния номер 1 Новак Джокович.

Победата в първия кръг даде крила на аржентинеца и той се поздрави с два нови успеха. Те дойдоха по доста любопитен начин, тъй като той и в двата си мача даде по сет на противниците си.

По-малко от 24 часа след героичния успех над най-добрия в света Дел Потро отново бе на корта, за да изтръгне нова емоционална победа от коравия Жоао Соуса.

Дел Потро изглеждаше уморен във втория сет, но събра последните си останали сили и се наложи с 6-3 1-6 6-3.

Така се стигна и до днешния ден. Шампионът от US Open 2009 този път започна още по-зле и изоставаше с 0:1 сета в мача си срещу Таро Даниел (Япония). Въпреки това, "гаучосът" демонстрира хладнокръвие и записа паметен обрат за 6:7 (4), 6:1, 6:2, който го прати заслужено за 1/4-финалите на тенис турнира за мъже в Рио.

В следващата фаза непоставеният Дел Потро ще се изправи срещу испанеца Роберто Баутиста Агут, който надигра в два сета Жил Мюлер (Люксембург) с 6:4, 7:6 (4).

Какво още може да ни предложи 141-я в света, тепърва предстои да разберем.

В същото време и поставеният под №12 Джонсън даде само два гейма на руснака Евгений Донской - 6:1, 6:1.

Американецът от своя страна ще спори за мястото си на 1/2-финала с шампиона от Лондон 2012 Анди Мъри (№2) от Великобритания или италианеца Фабио Фонини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА