14 Август, 2016 13:58 899 0

Изненадата Дел Потро на финал на Олимпиадата

  • дел потро-
  • тенис-
  • надал-
  • олимпийски игри-
  • тенис

Аржентинецът ще спори с Анди Мъри за златото

Изненадата Дел Потро на финал на Олимпиадата - 1
Снимка: БТА/АР

Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро демонстрира, че човешкият характер е нещо много голямо. След като бе дълго време аут от кортовете заради проблемите със здравето, сега той е на финал на Олимпиадата в Рио.

Кулата от Тандил, както наричат гаучоса, успя да победи бившия лидер в световната ранглиста Рафаел Надал след 5-7, 6-4, 7-6 (5).

Той ще срещне на финала настоящия олимпийски шампион Анди Мъри, който от своя страна изненадващо лесно надви японеца Кей Нишикори след 6-1, 6-4 в първия полуфинал.

В първия сет Дел Потро тръгна уверено и с пробив още от самото начало, но в шестия гейм Рафа успя да го върне и да изравни геймовете на 3-3. Испанецът постепенно стабилизира играта си и при 6-5 в своя полза стигна до втори пробив, като по този начин стигна до успеха в сета. 

Вторият сет бе решен от един единствен пробив за Дел Потро в третия гейм, а в останалите геймове двамата дори нямаха точки за пробив. 

Третата част обаче бе инфарктна. Гаучосът проби за 5-4 и сервираше за мача, но Надал върна пробива моментално, а след това двамата достигнаха до тайбрек, в който Дел По се възползва от втория си мачбол при 6-5 точки и след минипробив успя да спечели срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА