14 Август, 2016 23:23 909 2

ЦСКА помля Нефтохимик с 5:1

  • цска-
  • нефтохимик-
  • 5:1

Отборът на ЦСКА-София се завърна на пътя на победите, след като разгроми с 5:1 новака в Първа професионална лига Нефтохимик в срещата между двата тима от третия кръг на родния шампионат, играна на стадион "Българска армия".

„Армейците” спечелиха първия си мач от новия сезон с 2:0 срещу Славия, но в следващия кръг неочаквано отстъпиха пред Верея с 0:1 и днес трябваше да спретнат нещо специално, за да се реваншират на многобройните си фенове. И пред погледа на легендите Христо Стоичков и Димитър Якимов, „червените“ го направиха...

Още във втората минута на двубоя Борис Галчев центрира от фаул и Преслав Йорданов засече топката с глава, откривайки резултата в полза на столичани.

Само 180 секунди по-късно отново Галчев центрира от фаул, а Арсенио Нунеш вкара за 2:0, след като от два метра чукна топката в мрежата на Стоян Колев.

След това дойде мигът и на Диого Виана да блесне. Той реализира две попадения в рамките на 120 секунди. Първо в 20-ата минута Нефтохимик не успя да се справи с поредно центриране, този път от корнер, топката стигна до Виана, който с шут от 20 метра я заби под гредата.

Само минута по-късно португалецът се възползва от груба грешка на Яни Пехливанов и с техничен удар покрай плонжа на Колев вкара за 4:0.

В 41-ата минута Борис Галчев бе близо да вкара пети гол, но центрирането му от тъчлинията нацели напречната греда.

През втората част темпото в играта на домакините спадна и това си пролича още от началото й. В 53-ата минута Нефтохимик върна едно попадение. Топката стигна до централния бранител на домакините Александър Дюлгеров, който опита да подаде към Китанов, но в същото време вратарят бе тръгнал напред и тя влезе в неговата мрежа по нелеп начин.

ЦСКа отново вдигна оборотите в края и в 81-ата минута червените стигнаха до петото си попадение. Аясс центрира към Божидар Чорбаджийски, който не остави шанс на Колев след удар с глава от пет метра, оформяйки крайното 5:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека

    0 0 Отговор
    да си з
  • 2 Волейбол

    0 0 Отговор
    Теодоре Нефтохимик бил новак,а ЦСКА к'во е ве създаден вчера.Безгромотници!!!!!