Last news in Fakti

15 Август, 2016 07:28 1 117 0

Болт отново на върха на 100 метра

  • болт-
  • гатлин-
  • спринт-
  • лека атлетика-
  • олимпийски игри

Звездата от Ямайка отвя Джъстин Гатлин на финала на спринта

Болт отново на върха на 100 метра - 1
Снимка: БТА/АР

Юсеин Болт спечели седмата си олимпийска титла. Светкавицата от Ямайка порази конкуренцията на финала на 100 метра на Игрите в Рио де Жанейро, финиширайки за 9.81 секунди. Големият му съперник Джъстин Гатлин стартира отлично, но в заключителната част Болт показа на какво е способен и го изпревари. Американецът преодоля стоте метра за 9.89 секунди.

По този начин 29-годишният Болт започна похода си към трети златен требъл на Олимпийски игри. В Пекин 2008 и Лондон 2012 Светкавицата триумфира на 100, 200 и в щафетата на 4 по 100 метра.

Въпреки че в Рио Болт даде най-слабото си време на олимпийски финал на 100 метра, той не даде възможност да бъде детрониран. На полуфинала ямаецът дори си позволи да финишира с усмивка на лице, обръщайки се встрани, за да види съперниците си.

В битката за разпределението на медалите имаше повече интрига, но само в началото, когато Гатлин направи отличен старт, но Болт навакса изоставането си с феноменалната си бързина и заслужено взе златото. Трети с 9.91 секунди завърши Андре де Грас от Канада.

Стартовете на 200 метра в Рио предстоят във вторник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА