Last news in Fakti

17 Август, 2016 15:36 1 050 1

Арестуваха шефа на ЕОК заради продажба на билети на черно

  • патрик хики-
  • рио де жанейро-
  • бразилия-
  • арестуван-
  • еок-
  • билети-
  • черно

Бразилските власти разследват схема за продажба на билети на черно

Арестуваха шефа на ЕОК заради продажба на билети на черно - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Европейските олимпийски комитети (ЕОК) Патрик Хики е бил арестуван в Рио де Жанейро, съобщи бразилският вестник „Estadao“.

Ирландецът, който е и член на Международния олимпийски комитет (МОК), е задържан по обвинения в продажба на билети на черно.

„Индипендънт“ пише, че има непотвърдена информация за приемането на 71-годишния ирландец в болница след неговия арест.

Бразилската полиция е започнала разследване, като подозира, че Патрик Хики е предоставил стотици билети за състезанията от Олимпиадата в ръцете на черноборсаджии, които след това са ги препродавали при завишени цени.

Европейските олимпийски комитети са организация, която обединява олимпийските комитети на Стария континент. Патрик Хики беше инициатор и на създаването на Европейските игри.

Бразилските медии пишат, че при ареста ирландецът се е опитал да избяга в съседната стая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спортяга

    0 0 Отговор
    Целият МОК, ЕОК е сбирщина от алчни старчоци, превърнали спорта в доходен бизнес, поприкрит зад чудесни лозунги. Днес е пълно с измислени олимпийски "спортове" - познайте как са станали такива.