Last news in Fakti

22 Август, 2016 09:09 1 389 0

И така се протестира

  • монголци-
  • борба-
  • контестация-
  • протест-
  • събличане

Монголски треньор захвърли дрехите по време на олимпийския турнир по борба

И така се протестира - 1
Снимка: БТА/АР

Олимпийските игри бяха закрити късно снощи, но скандалите около тях продължават. Този път бесни на съдийски решения беше монголският щаб на отбора по борба. Треньорите се съблякоха и събуха обувките си на тепиха. Те протестираха срещу решението на съдиите да присъдят загуба на техния борец Мандахнаран Ганзориг и така да връчат бронзовия медал в категория до 61 кг на узбекистанеца Ихтийор Наврузов.

Ганзориг водеше със 7:6 в края на схватката и в последните 18 секунди танцуваше около своя противник. След финалната сирена той беше изнесен на ръце от своите треньори, които празнуваха олимпийския медал на своя възпитаник.

Тогава обаче се оказа, че съдиите са присъдили седма точка за узбека като наказание за пасивност от страна на монголския борец. Треньорите на Ганзориг подадоха контестация, която не беше уважена и на Наврузов беше присъдена още една точка.

Мандахнаран Ганзориг заби главата си в тепиха, а треньорите му се приближиха до съдийската маса, съблякоха дрехите и обувките си, хвърлиха ги на земята и останаха по бельо. Тяхното поведение беше посрещнато бурно от зрителите в залата.

Наврузов от своя страна пък отпразнува медала си, като тръшна треньора си на тепиха и след това коленичи за молитва. По-рано узбекът получи отново скандално съдийско рамо за успеха си над Франклин Гомес от Пуерто Рико, с което пък попречи на българина Борислав Новачков да се надява за участие в репешажите след загубата си от Гомес на осминафиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА