Last news in Fakti

23 Август, 2016 09:02 932 1

Петев фаворит за треньор на руски клуб

  • петев-
  • уфа-
  • гончаренко-
  • треньор

Специалистът може да поеме елитния Уфа

Петев фаворит за треньор на руски клуб - 1
Снимка: БТА/АР

Националният селекционер Ивайло Петев може да има нова работа. Според руския сайт "Спорту День за Днем" специалистът е фаворит за наследник на треньора на Уфа Виктор Гончаренко.

Ръководството на клуба е недоволно от работата на беларуския специалист, като под негово ръководство отборът има едва една точка след първите четири кръга в местното първенство.

В Уфа са готови да поканят националния селекционер, но не е ясно дали той ще напусне настоящия си пост, за да поеме тима. В Русия припомнят кариерата на Петев, най-вече победата му с АЕЛ Лимасол с 1:0 над Зенит в квалификациите на Шампионска лига. Кипърците обаче загубиха реванша с 0:3 и отпаднаха.

Сайтът не подминава и успехите на Петев начело на Лудогорец, както и победата на България с 1:0 като гост над Португалия в контрола преди старта на Евро 2016, където иберийците триумфираха. Според "Спорту День за Днем" още няколко руски клуба проявяват интерес към Петев.

Любопитното е, че Гончаренко е спряган за нов треньор на ЦСКА, където горещият стол е вакантен след оставката на Христо Янев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    0 0 Отговор
    А дано! Та и националния да има някакви шансове в тея квалификации