Last news in Fakti

28 Август, 2016 18:57 1 130 0

Пламен Константинов поема Русия?

  • константинов-
  • русия-
  • волейбол-
  • алекно

Българинът е гласен да смени Владимир Алекно

Пламен Константинов поема Русия? - 1
Снимка: БТА/АР

Пламен Константинов е гласен за селекционер на руския национален отбор по волейбол на мястото на Владимир Алекно, твърди руското списание "Лайф". Наставникът на Сборная е изпаднал в немилост след загубения мач за 3-ото място със САЩ на олимпийските игри след тайбрек, и липсата на медали. Той ще бъде изритан официално през ноември, а дотогава ще се търси негов заместник.

Засега кандидатите са малцина, а най-вероятен заместник се очертава Пламен Константинов, който в момента води "Локомотив" (Новосибирск), допълва "Лайф". Андрей Воронков, който смени Алекно след Лондон 2012, също дойде от този клуб, а генералният директор на "Локомотив" Роман Станиславов е и генерален мениджър на отбора на Русия.

Константинов говори прекрасно руски и има само един недостатък - има договор с националния отбор в родината си, уточнява "Лайф". Като основен съперник на Гибона се смята Борис Гребенников, който обаче още няма успехи на клубно ниво.

На практика обаче в България срещу Константинов има брожения още от провала в олимпийската квалификация през януари, а напоследък критиките срещу него - организирани или не, се засилиха.
Възможно е ако Гибона получи добра оферта, да предпочете руския вариант като по-добър. Въпросът е в личните условия, които ще му бъдат гарантирани.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА