29 Август, 2016 10:57 1 564 2

Ивет Лалова: Аз не пия абсолютно нищо

  • лалова-
  • лека атлетика-
  • допинг-
  • кариера-
  • олимпийски игри

"Мога да дам още от себе си, не прекратявам кариерата си", заяви лекоатлетката

Ивет Лалова: Аз не пия абсолютно нищо - 1
Снимка: БТА/АР

Звездата на леката ни атлетика Ивет Лалова е твърдо против употребата, на каквито и да е вещества от спортистите. Тя сподели, че не пие нищо и дори не е наясно със списъка със забранени вещества.

"Не всички пият препарати, аз не пия препарати и затова не следя листите със забранени вещества. Спортът и допингът не вървят ръка за ръка и съжалявам, че много хора мислят и често казват: "Те са по-добри от нас, защото взимат някакви неща", категорична е 32-годишната Ивет Лалова пред bTV.

"Много често ме питат защо сега след Олимпиадата в Рио няма да сложа край на своята кариера. Аз смятам, че мога още да дам от себе си, още мога да изстискам, още да се усъвършенствам и да бягам още по-бързо. Смятам, че човек трябва да прави нещо, докато то му носи удоволствие и го прави щастлив", продължи лекоатлетката.

"Плаках преди финала на Олимпиадата, тъй като за мен беше важно влизането във финала. Плаках, защото за мен Олимпиадата в Рио беше много емоционална. Непосредствено преди това имах една малка контузия", каза още Ивет.

"Научих с годините, че не може спортът да е целият ти живот, защото е много изтощително и много болезнено.  Трябва човек да има и други интереси", завърши Лалова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 решението на арбитража

    0 0 Отговор
    Лалова, извинявай моето момиче ама като ги приказваш тея неща на коя страна гледаш?!
    Професионалният спорт е невъзможен без употребата на стимуланти и средства за възстановяване (не говоря за масажи, медитация, акупунктура, аурикулотерапия, сауна, вендузи, джакузита и тем подобни), защото човешкото тяло като ресурс се изчерпва, амортизира, травмира и осакатява.
    Биохимията помага този ресурс да бъде развиван и възстановяван, а чрез правилни тренировки се постигат по-високи постижения.
    Ако не пиеш нищо щеше да си седиш на републиканските в България и нямаше как да постигнеш нещо в чужбина!
    Наистина ли очакваш от нас да повярваме, че финал на ОИ се постига без химия??
    Само с хранителна диета няма как да обезпечиш натоварването от тренировките, организма ти няма откъде да вземе гориво, а какво остава за елементите нужни за всички органи, за да функционират правилно?
    Искам да видя коментар на някой защитник на Ивет по повод на това нейно изказване.
    Това нейно твърдение е ужасно наивно и ще срещне само подигравки в спортните среди...

    Ааа между другото я поздравявам за влизането на финала - Подвиг!
  • 2 ррр

    0 0 Отговор
    а вода