30 Август, 2016 09:27 731 0

Цветана Пиронкова започна силно на US Open

  • пиронкова-
  • тенис-
  • азано-
  • us open

Българската тенисистка победи Вержини Азано с 6:1; 6:2

Цветана Пиронкова започна силно на US Open - 1
Снимка: БТА/АР

Цветана Пиронкова разцъфна в САЩ и разпиля 166-ата в света Виржини Азано с 6:1, 6:2 на старта на US Open. Българското цвете не даде шанс нито за миг на съперничката си, като допусна грешка само в първия гейм, когато загуби сервиса си в мач, продължил час и 15 минути. След това Пиронкова се концентрира и научи на тенис противничката си, за да продължи до втория кръг в елитния турнир.

Българката допусна пробив още в първия гейм, но след това не даде шанс на съперничката си и с два брейка набързо поведе с 4:1. С нов пробив тя дръпна с 5:1, след което взе сервиса си и затвори първия сет в своя полза.

Цвети успя да удари съперничката си рано във втората част и взе сервис гейма й, след което не сгреши при своето подаване и набързо поведе с 2:0. Нашето момиче се измъчи в третия гейм, но от втората си възможност взе играта, след което взе сервиса си и дръпна с 4:0. Българката изпусна 3 възможности при сервис на съперничката си, но въпреки това взе гейма, за да поведе с 5:0. Българката си позволи пробив при комфортната си преднина. Пиронкова пропиля 2 мачбола при 5:1, с което позволи на французойката да намали на 5:2. При свой сервис Цвети бе безкомпромисна и не даде точка на Азано и затвори сета и мача в своя полза.

Пиронкова ще играе във втория кръг срещу Джоана Конта (Великобритания).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА