Last news in Fakti

30 Август, 2016 11:57 738 0

Уейн Рууни остава капитан на Англия

  • алърдайс-
  • рууни-
  • капитан-
  • англия
Уейн Рууни остава капитан на Англия - 1
Снимка: БТА/АР

Уейн Рууни ще продължи да носи лентата на капитан на националния отбор на Англия, реши новият мениджър на тима Сам Алърдайс.

"Уейн е отличен капитан. Начинът, по който изпълнява тази своя роля, значително ме улесни в избора ми и аз го помолих да продължи да носи лентата", коментира Алърдайс. Уейн Рууни има 115 мача с националната фланелка, в които е отбелязал 53 гола. В предстоящия мач със Словакия той ще изпревари Дейвид Бекъм, който също има 115 двубоя за Англия, и ще се доближи до рекордьора по този показател за "трите лъва" Питър Шилтън, който е заставал 125 пъти под рамката на вратата. 

"Тези цифри само потвърждават правилността на избора ми", добавя Алърдайс, който освободи от лагера на тима вратаря Джо Харт. Причината е финализирането на сделката за преотстъпването му от Манчестър Сити в италианския Торино. Харт е нежелан от новия мениджър на Сити Пеп Гуардиола и се наложи спешно да търси ново място, където да продължи кариерата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА