Last news in Fakti

1 Септември, 2016 05:15 1 584 0

Футболен турнир за ветерани в Ардино в памет на спортния деятел Байрам Хамзов

  • футболен турнир-
  • ветерани-
  • ардино-
  • памет-
  • спортния-
  • деяктел-
  • байрам хамзов
Футболен турнир за ветерани в Ардино в памет на спортния деятел Байрам Хамзов - 1

На 17 септември (събота) на градския стадион в Ардино ще се проведе вторият Международен турнир по футбол за ветерани за Купата на Ардино. Надпреварата се провежда под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад.

 Очаква се в състезанието да участват отборите на „Арда 1924” от Кърджали, шампионите на България за 1986 година – „Берое” от Стара Загора, гръцкият тим „Комотини” и домакините от „Юнак”.

Тази година турнирът е в памет на дългогодишния спортен радетел и деятел Байрам Хамзов. Той е роден на 10 февруари 1910 година в село Ахрянско. Завършва начално училище в родното си село и прогимназия в Ардино. В началото на 50-те години на миналия век Байрам Хамзов вече е зам.-председател на околийския съвет с ресор „Образование, спорт и социални дейности”. След закриването на околиите  от края на 1958 г. дълго време отговаря за търговската общинска администрация.

Голям интерес проявява към спорта. Има особени заслуги за развитието на ардинския футбол, както и за изграждането на градския стадион. Под негово ръководство местния отбор на „Юнак” постига най-големите си успехи, като играе в зоните (трета дивизия) на държавното първенство.

На снимката: Дъщерята на Байрам Хамзов – Гюлбюз Хамзова  и внукът Джейлян Муталибов, дългогодишен президент на ФК „Юнак” – Ардино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА