Last news in Fakti

31 Август, 2016 23:48 1 354 0

Пиронкова изпусна издъхващата Конта

  • пиронкова-
  • конта-
  • us open

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова безславно приключва участието си на US Open.

Българката се бори, но не успя да преодолее съпротивата на Джоана Конта (Великобритания) във втори кръг от последния турнир от Големия шлем за годината.

Цвети напуска надпреварата след загуба с 2:6, 7:5, 2:6 в драматичната среща между двете тенисистки, продължила 2 часа и 32 минути.

В първата част нашенката допусна пробив още при първото си подаване. Конта поведе набързо с 4:1. продължи с добри начални удари и отлични атаки и направи серия от 10 поредни точки, с което се доближи на гейм от успех в първия сет. Няколко първи сервиса помогнаха на Цвети да намали резултата, но след само 28 минути тя трябваше да го предаде с 2:6.

14-ата в света доминираше на корта със силен начален удар и прецизни къси. Тя записа 9 печеливши удара срещу едва един на Пиронкова, като и двете регистрираха по 8 непредизвикани грешки.

В края на втория сет, при резултат 2:6, 6:5 и сетбол за българката, съперничката й колабира на корта. Изглеждаше, че състоянието й е сериозно, като съмненията бяха за топлинен удар. Конта се строполи на корта. Тя поиска медицински таймаут и лед, с който покри част от тялото си. Тенисистката имаше проблеми с дишането и дълго време не прекара, легнала на корта. Две медицински лица пристигнаха на корта и премериха кръвното налягане и пулса й. Постепенно тя се свести и се върна на игрището. "Чувствах, че цялото ми тяло е в шок", каза Конта на лекарите, като допълни, че не е виждала добре и е имала ускорено сърцебиене. При завръщането си на корта Джоана имаше да изпълнява втори сервис, който прати в аут и вторият сет приключи в полза на Пиронкова.

И точно когато се очакваше в заключителния сет българката да има пълното преимущество, тя отново стартира с ранен пробив и като че ли записа нов срив в представянето си.

Конта водеше комфортно с 4:2. Тогава Пиронкова допусна нов пробив, а британката само това и чакаше, за да затвори сета с 6:2 на свой сервис.

Това бе първа среща между Пиронкова и Конта. С класирането си за втори кръг най-добрата българска тенисистка заработи 77 188 долара от наградния фонд и 70 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 71-ва позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА