Last news in Fakti

2 Септември, 2016 09:29 1 659 0

Меси се завърна и поведе Аржентина към успех

  • меси-
  • аржентина-
  • уругвай-
  • квалификация

И червен картон през първото полувреме на Дибала не помогна на гостите от Уругвай

Меси се завърна и поведе Аржентина към успех - 1
Снимка: БТА/АР

Аржентина постигна много трудна, но и важна победа с 1:0 при домакинството си на Уругвай в дербито от световните квалификации в зона Южна Америка. Петкратният носител на Златната топка Лео Меси вкара единствения гол в мача. "Гаучосите" играха с човек по-малко цяло второ полувреме след червен картон за Пауло Дибала в края на първата част, но въпреки това спечелиха.

Срещата в Буенос Айрес предложи здрава битка по целия терен, куп нарушения и хубави отигравания. След малко повече от половин час игра Аржентина бе близо до гола след страховит удар на Дибала, който обаче се отби в гредата. След това топката рикошира в гърба на вратаря и като по чудо не се озова в мрежата. Гостите отговориха с  изстрел Луис Суарес от фаул, право в ръцете на Серхио Ромеро.

Така се стигна до 42-ата минута, когато Меси вкара. Асът на Барселона стреля извън наказателното поле, топката тупна коварно пред вратаря Фернандо Муслера и влезе в мрежата му за 1:0.

В самия край на полувремето Дибала получи директен червен картон за закъсняло влизане в краката на съперник и напусна терена със сълзи в очите. До края обаче не падна нов гол  и Аржентина излезе начело в класирането с 14 точки. Уругвай пък вече е втора позиция с 13 т.

Любопитна случка се разигра в края на срещата, когато фен на Аржентина и Меси нахлу на терена. Той стигна до любимеца си и целуна краката му. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА