Last news in Fakti

4 Септември, 2016 00:12 1 200 0

Григор Димитров на осминафинал в САЩ

  • димитров-
  • соуса-
  • us open-
  • тенис

Нашето момче надделя над Жоао Соуса и продължава с отличния си ход в турнира

Григор Димитров на осминафинал в САЩ - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си на осминафиналите на US Open, след като надви 36-ия в света португалец Жоао Соуса след 6-4, 6-1, 3-6, 6-2. Това бе и трети мач на ниво ATP между двамата, както и втора победа за хасковлията над ибериеца, който е неудобен за него противник. 

С победата си Димитров си го върна и за загубата на същия турнир през 2013 година, когато португалецът поднесе изненадата като елиминира нашето момче.

В спор за място на четвъртфиналите Григор ще се изправи срещу Анди Мъри или Паоло Лоренци. 

Първият сет започна много равностойно, но в два от геймовете Григор трябваше да спасява по точка за пробив. Все пак обаче той се справи отлично в напрегнатите моменти и реализира решителен пробив за успеха в сета, в последния десети гейм. Той стигна до сетбол и успя да го реализира.

Във втория сет българинът смачка своя опонент и го проби на два пъти - във втория и шестия гейм, като в последното подаване спаси и четири точки за пробив. 

В третия сет обаче всичко за Гришо се обърка и не само, че първият му сервис спря да влиза, но и се увеличи броя на непредизвиканите грешки.

Соуса проби във втория и четвъртия гейм, като по този начин достигна до внушителен аванс от 5-0 в геймовете. До края на сета Гришо съумя да върне един от пробивите, но в крайна сметка загуби сета.

В четвъртия сет Соуса започна отлично и стигна до пробив още в първия гейм, който след това затвърди. Григор обаче се окопити и спечели следващите шест гейма, като в това число реализира и цели три пробива, за постигне и успеха в мача.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА