4 Септември, 2016 11:29 865 0

Вавринка оцеля след драматичен мач

  • вавринка-
  • еванс-
  • us open

Швейцарецът на осминафинал след труден успех над Даниел Еванс

Вавринка оцеля след драматичен мач - 1
Снимка: БТА/АР

Стан Вавринка се класира за осминафиналите на US Open след драматична победа над Даниел Еванс. Швейцарецът се наложи над съперника си от Великобритания след 4:6, 6:3, 6:7(6), 7:6(8), 6:2 в мач, продължил малко над 4 часа.

В началото на срещата Вавринка се подхлъзна и травмира глезена си. След намеса на физиотерапевт 31-годишният носител на две титли от Големия шлем успя да продължи двубоя, но инициативата беше в ръцете на Еванс, който игра агресивно и с чести излизания на мрежата (63 пъти в мача).

В тайбрека на четвъртия сет 64-ият в ранглистата тенисист от Бирмингам стигна до мачбол при 6:5 точки, но Стан го отрази, взе частта, а в петата беше пълен господар.

Следващият съперник на Вавринка ще е украинецът Иля Марченко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА