4 Септември, 2016 11:58 1 095 0

ПСЖ се забърка в неприятности

  • псж-
  • лион-
  • държавна помощ-
  • пари-
  • средства

Поискаха разследване на парите на парижани

ПСЖ се забърка в неприятности - 1
Снимка: БТА/АР

Съперникът на Лудогорец в груповата фаза на Шампионска лига ПСЖ е на път да се изправи пред сериозни проблеми във Франция. "Милионерите" са подложени на непрестанни критики заради средствата, които отделят за нови играчи и които ги превърнаха в хегемон в Лига 1.

Клубовете в страна не смятат, че са равнопоставени с парижани, чиито катарски инвеститори наливат милиони за трансфери. Най-деен в атаките срещу ПСЖ е президентът на Лион Жан-Мишел Олас, който е поискал на поредното заседание на управата на Професионалната футболна лига  (LFP) да се разследва дали отпусканите годишно от катарското министерство на туризма 200 милиона евро на ПСЖ не представляват нерегламентирана държавна помощ, което е забранено в Европейския съюз.

"Ако ме убедят, че няма държавна помощ, аз ще млъкна по този въпрос завинаги", закани се Олас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА