Last news in Fakti

4 Септември, 2016 21:23 964 0

Англия би трудно, Полша допусна грешка

  • англия-
  • полша-
  • световните квалификации

Отборът на Англия се добра до драматичен успех с 1:0 като гост на Словакия в първата среща между двамата тима от квалификационния цикъл за за Световното първенство през 2018.

В дебюта на Сам Алърдайс, единственото попадение в срещата падна в 95-ата минута и бе дело на Адам Лалана.

Малко преди това гол на Тио Уолкът бе отменен заради несъществуваща засада. "Трите лъва" обаче далеч не бяха убедителни, след като още в 57-ата минута Мартин Шкъртел остави домакините с човек по-малко.

Почивката дойде при нулево равенство, а за отбелязване е, че двата тима така и не отправиха точен удар в рамките на вратата през първото полувреме.

През втората част, англичаните опитаха да се възползват от численото си превъзходство и пропуски след удари от дистанция направиха Рахийм Стърлинг, Тио Уолкът и Хари Кейн .

В 71-та минута изстрел на Уейн Рууни мина на сантиметри над вратата. Словаците обаче се бранеха мъжки и ако не бе малшанса в края на двубоя ремито изглеждаше най-закономерно.

В другия мач от група F Литва и Словения не излъчиха победител, но и там имаше драма в края.

В балтийската страна двата тима си спретнаха равенство -  2:2, като балканците се добраха до изравняването едва в 94-та минута чрез Бощян Цезар. Иначе само 13 минути преди края те изоставаха с два гола пасив. Това обаче не ги спря да се преборят за точката в заключителните секунди на мача.

Друг фаворит също изпусна да добави пълен актив от 3 т. на сметката си. Отборът на Полша не успя да победи като гост Казахстан и също завърши при 2:2.

Тук развръзката бе подобна. Поляците дръпнаха набързо с 2:0 още през първото полувреме в Астана.

В 9-ата минута Бартош Капустка откри резултата в полза на гостите след асистенцията на Якуб Блашчиковски.

В 31-ата минута Милик уцели гредата. Само 4 минути по-късно поляците си спечелиха дузпа и Робърт Левандовски удвои за гостите от бялата точка в 35-ата минута.

Домакините от Казахстан изглеждаха сломени до почивката. През втората част обаче те започнаха ударно и с два гола за 7 минути успяха да изравнят до 2:2.

И двете попадения бяха дело на Сергей Кижниченко. Първо в 51-ата минута той получи от Дмитри Шомко и реализира за 1:2. Пак 25-годишният нападател изравни за 2:2 в 58-ата минута, след като бе намерен от Максат Байжамов.

В последните 10 минути натискът на гостите се усили, като Блашчиковски удари греда в 84-ата минута, но Полша така и не успя да стигне до трите точки.

В другата среща от група Е Дания се справи Армения, печелейки с минималното 1:0 на своя земя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА