6 Септември, 2016 19:57 933 0

Младежите на България с ценен успех

  • младежи-
  • квалификация-
  • българия-
  • армения-
  • ненов

"Лъвчетата" победиха с 1:0 Армения

Младежите на България с ценен успех - 1
Снимка: БТА/АР

Младежите на България записаха изключително ценен успех с 1:0 като гост на Армения в квалификационен мач за Евро 2017 в Полша. Голът за нашите реализира Юлиан Ненов в 79-ата минута. 

Победата, която не дойде никак лесно срещу аутсайдера в групата, спечелил само точка в досегашните си осем двубоя, бе от голямо значение за нашия състав, тъй като само трите точки запазваха шансове за класиране на европейското първенство догодина. В момента изоставаме на 5 точки от лидера Дания и на 2 от втория Румъния, а до края на кампанията остават 2 мача. По регламент напред продължава победителят в групата, а 4-те най-добри втори отбора се изправят един срещу друг в баражи за последните две свободни места на турнира.

Ако спечелим домакинските си мачове именно срещу Дания и Румъния, със сигурност ще сме най-малко втори в нашата група и ще се надяваме на благоприятни резултати в останалите групи.

Иначе днес селекционерът на трикольорите Антони Здравков заложи на цели 7 футболисти на ЦСКА-София в титулярната единайсеторка. Това бяха Георги Китанов, Пламен Гълъбов, Кирил Десподов, Александър Георгиев, Кристиян Малинов, Никола Колев и Лазар Марин.

Първата по-опасна ситуация бе пред българската врата, когато в 9-ата минута Симонян стреля, но Китанов спаси. 

Лъвовете отговориха с добър шут на Десподов в 24-ата минута, който бе отразен от арменския страж Айвазов. Пет минути по-късно домакините можеха да останат с 10 човека, тъй като Минасян фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Малинов, но реферът му показа само жълт картон, макар че защитникът бе последен в отбрана.

В 40-ата минута пред Божидар Краев се откри отлична възможност за гол. Нападателят овладя с гръб една топка, завъртя се добре и стреля от 6-7 метра, но в аут. Секунди по-късно и Василев пропусна да открие резултата.

В началото на втората част двата отбора си размениха по един удар. Този за България бе дело на Десподов, който шутира изключително ефектно от трудна позиция и от воле, но над вратата.

След час игра домакините организираха изключително опасна атака, при която двама наши бранители останаха срещу двама техни нападатели, но шутът на Минасян профуча покрай дясната греда на Китанов.

Последваха нови два шута на арменски футболисти и спасявания на Китанов, за да се стигне до 79-ата минута. Тогава България получи право да изпълни корнер. Последва центриране и разбъркване в наказателното поле на домакините. След него топката се озова в краката на резервата Юлиан Ненов и футболистът на Дунав (Русе) вкара с плътен шут от границата на наказателното поле за 1:0.

До края на двубоя трикольорите контролираха двубоя и не допуснаха опасности пред своята врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА