Last news in Fakti

7 Септември, 2016 15:57 728 0

Флашмоб бележи старта на Европейска седмица на спорта

  • флашмоб-
  • българия-
  • танци-
  • европейска седмица на спорта

Мащабен танцов флашмоб от хиляди едновременно танцуващи ще се състои в България

На 10 септември, 12:00 ч., България ще се присъедини към #BeActive FlashMOVE и заедно с 27 държави ще участва в най-големия танцов флашмоб от хиляди едновременно танцуващи ентусиасти в над 70 града по цяла Европа.

FlashMOVE ще отбележи началото на Европейската седмица на спорта - инициатива, подкрепена от Европейската комисия. През последните три години инициативата

FlashMOVE е едно от водещите събития в паневропейската MOVE Week, като през 2015 танцовият флашмоб се е състоял в 70 града в 20 държави по цяла Европа, където повече от 6,500 участници се забавляваха заедно в един общ танц.

Инициативата е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), а координатор за България е Сдружение БГ Бъди активен.

“Официалното мото на Европейския съюз е ‘Обединени в многообразието’ и ние вярваме, че FlashMOVE реално пресъздава това мото: Хиляди европейци обединени от един танц по едно и също време”, сподели Ласка Ненова, мениджър за Европа на кампанията NowWeMOVE. “Традиционно България е един от най-активните участници в инициативата и тази година очакваме още повече събития, които ще се включат в инициативата у нас”, допълни тя.

В България FlashMOVE събития ще се проведат в редица градове, сред които Плевен, Сливен, Казанлък, Свищов, Карлово, Сопот, Монтана, Горна Оряховица, Ямбол. Откриващото събитие ще е в Пловдив, където пред Общината (пл. Стефан Стамболов) от 11:00 ще бъде даден официалният старт на Европейската седмица на спорта #Be Active в България. В общата хореография ще се включат 11 спортни и танцови клуба, както и ученици от спортно училище "Васил Левски". FlashMOVE ще завърши с танцов концерт, в който клубове ще представят собствените си стилове танци. Събитието се организира от Сдружение БГ Бъди активен и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА