Last news in Fakti

7 Септември, 2016 22:00 815 0

Плишкова прегази Конюх и е а 1/2-финал на US Open

  • плишкова-
  • конюх-
  • 1/2-финал на us open

Каролина Плишкова заслужено се добра до първия в кариерата си 1/2-финал в турнир от Големия шлем.

24-годишната чехкиня надигра категорично с 6:2, 6:2 тийнейджърката Ана Конюх (Хърватия) в среща от 1/4-финалите на Откритото първенство на САЩ.

Двубоят продължи 57 минутим, а Плишкова не остави никакво съмнение в превъзходството си срещу талантливата хърватка.

11-ата в света реализира два бързи пробива и поведе убедително с 4:0 в първия сет . В петия гейм 92-рата в света Конюх спаси три брейкпойнта и записа гейм за 1:4. До края на частта обаче Плишкова бе стабилна при сервисите си и с гейм на нула затвори сета при 6:2 в своя полза.

Поставената под омер 10 в основата схема продължи да води темпото в двубоя и през втория сет. В петия гейм младата хърватка пак се пропука.

Тя изостана с 2:3, а след това загуби и сервис-гейма си за 2:5. Плишкова демонстрира класа и се поздрави с победата по блестящ начин. Тя взе на нула подаването си за 6:2, като затвори срещата с ас.

Това бе първи сблъсък в съперничеството между двете състезателки. Плишкова завърши с 3 директни точки от сервис срещу 4 за опонентката й. Двойните грешки на Конюх обаче бяха 4 срещу само една за чехкинята. Равенство имаше при печелившите удари - по 15. Значителна обаче бе разликата при непредизвиканите грешки - 12 за Плишкова и 27 за Конюх.

Сега 11-ата в сетовната ранглиста чехкиня очаква в следващата фаза победителката от сблъсъка между лидерката в ранглистата Серина Уилямс (САЩ) и Симона Халеп (Румъния), който ще се играе по-късно тази нощ.

Вече е известен и другият 1/2-финал в Ню Йорк, в който една срещу друга ще се изправят Каролин Вожняцки (Дания) и Анжелик Кербер (Германия).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА