9 Септември, 2016 09:31 1 296 0

Серина Уилямс загуби в САЩ, вече не е номер 1

  • плишкова-
  • уилямс-
  • us open-
  • тенис-
  • кербер

Каролина Плишкова за първи път на финал на турнир от Големия Шлем

Серина Уилямс загуби в САЩ, вече не е номер 1 - 1
Снимка: БТА/АР

Най-голямата изненада да US Open е факт. Каролина Плишкова изхвърли Серина Уилямс на полуфиналите на турнира след успех с 6:2, 7:6(5) и за първи път в кариерата си ще играе финал на турнир от Големия Шлем. Освен това чехкинята свали американката от лидерската позиция в световната ранглиста, която тя заемаше 168 седмици. От следващата седмица номер 1 ще е Анджелик Кербер (Германия).

Плишкова започна уверено двубоя и не показваше никакви признаци на притесненост срещу Уилямс. Чехкинята стигна до пробив в третия гейм, който затвърди в четвъртия. В седмия гейм тя отново проби за 5:2 и в крайна сметка взе частта с 6:2.

Вторият сет беше далеч по-оспорван. Първият пробив беше за Плишкова в петия гейм. В следващия обаче Серина го върна и резултатът стана 3:3. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който чехкинята демонстрира невероятна воля и спечели мача.

С тази победа Плишкова се превърна в едва третата тенисистка, която успява да победи и двете сестри Уилямс в един и същи турнир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА