10 Септември, 2016 20:26 755 0

България загуби надежди за Европейското първенство

  • българия-
  • европейско първенство-
  • украйна-
  • баскетбол

Българите показаха добра игра, но загубиха от Украйна

България загуби надежди за Европейското първенство - 1
Снимка: БТА

Българският национален отбор по баскетбол за мъже се бори до последно в срещата с Украйна, но не успя да стигне до успех. Тимът на Любо Минчев отстъпи с 67:72  в европейска квалификация, която се игра в Ботевград. Така България се сбогува с надеждите си за участие на ЕвроБаскет 2017. Борбата за второто място бе именно с Украйна, но нашите баскетболисти се нуждаеха от успех с поне 10 точки.

В един момент от двубоя България изоставаше с 14 точки, но силна четвърта част стопи разликата до 2 точки. Надхитрянето в последната минута обаче бе спечелено от Украйна. Гостите успяха да увеличат преднината си до 5 точки благодарение на точна стрелба от фауловете в последните секунди.

Срещата започна добре за България и тимът ни излезе напред след първите 10 минути - 18:16. Преди почивката обаче баскетболистите на Украйна натрупаха преднина и се оттеглиха в съблекалните с преднина от 6 точки.

Преди началото на последните 10 минути "трикольорите" вече изоставаха с 11 точки - 44:55. В последната част Везенков, Бост и компания направиха всичко по силите си, стопиха изоставането, но стигнаха само до почетна загуба.

Звездата Александър Везенков бе най-резултатен с в отбора ни с 19 точки, а Бост добави 12.

За Украйна най-резултатен бе Кравцов с 18 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА