Last news in Fakti

11 Септември, 2016 23:23 1 326 0

Ураганът Дунав издуха и ЦСКА-София

  • дунав-
  • цска-софия

Отборът на Дунав (Русе) продължава без грешка от началото на сезона в Първа професионална лига. Този път русенци се разправиха не с кой да е, а с ЦСКА-София. Те спечелиха с 2:0 като домакини и отново завзеха първото място във временното класиране.

Пред 5000 свои привърженици Дунав бе по-добрият на терена и реши срещата в своя полза още през първата част.

В 31-ата Антон Огнянов центрира отдясно и Васил Шопов отправи неспасяем изстрел с глава за 1:0.

Веднага след изпълнението на центъра ЦСКА-София можеше да изравни, но Густаво Кулма от 5 метра нацели лявата странична греда.

Последва бърза контраатака на русенци, топката стигна до Антон Огнянов, който с брилянтен шут от 25 метра вкара в горния ляв ъгъл на Китанов - 2:0 за Дунав.

През второто полувреме столичани изглеждаха свършени, след като много трудно градяха атаките си и не успяваха адекватно да се преборят с коравите защитници на домакините.

В 81-ата минута червените най-после застрашиха противниковата врата. Това стана след центриране на Арсенио от корнер и удар с глава на Чорбаджийски, но Луков реагира блестящо и изби в ъглов удар.

До края нови голове обаче нямаше и армейците за втори път от началото на шампионата трябваше да си тръгнат с подвита опашка. Дунав от своя страна остава непобеден, изпреварвайки Левски на върха в подреждането. "Драконите" са с актив от 16 точки, следвани от "сините" с 14 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА