Last news in Fakti

12 Септември, 2016 18:59 625 0

Николов и Салпаров бяха част от звезден бенефис

  • николов-
  • салпаров-
  • бенефис-
  • павел загумни-
  • волейбол-
  • звезди

Някои от най-големите имена в световния волейбол се събраха за последния мач на Павел Загумни

Николов и Салпаров бяха част от звезден бенефис - 1
Снимка: Българска федерация по волейбол

Две от най-разпознаваемите лица на българския волейблол - Владимир Николов и Теодор Салпаров, бяха удостоени с честта да бъдат част от отбора на Световните звезди, който игра срещу сборен тим на Полша по време на бляскавия бенефис на Павел Загумни.

Последният двубой на големия полски разпределител се изигра пред пълни трибуни в „Сподек Арена“ в Катовице. Срещата завърши с успех за Загумни и компания с 2:1 гейма (25:21, 25:22, 25:27).

Съотборници на Владо Николов и Теди Салпаров бяха редица легенди, сред които Жиба, Андреа Джани, Никола Гърбич и Стефан Антига.

В тима на Загумни пък личаха имената на бивши и настоящи национали на "Дружина полска" като капитанът Михал Кубиак, Мартин Мозджонек, Бартош Курек, Михал Винярски, Пьотър Новаковски и др.

Един от най-интересните моменти бе, когато Вилфредо Леон получи червена и бяла фланелка на Полша. Кубинецът беше част от отбора на звездите, но в третия гейм организаторите му връчиха двата екипа с номер 9 и името му на гърба. Леон, който чака официално разрешение от ФИВБ да играе за Полша, остана в ъгъла при резервите и не се появи в игра до края на мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА