12 Септември, 2016 20:27 603 0

България без Везенков в последните две квалификации

  • везенков-
  • национален-
  • баскетбол-
  • квалификации-
  • евробаскет

Станимир Маринов също ще пропусне заключителните двубои от пресявките за ЕвроБаскет 2017

България без Везенков в последните две квалификации - 1
Снимка: Българска федерация по баскетбол

Двама от лидерите на националния ни отбор – Александър Везенков и Дий Бост, и гардът Станимир Маринов няма да играят в последните два мача на тима ни в квалификациите за ЕвроБаскет 2017.

Вчера стана ясно, че от Барселона официално са помолили Везенков да се присъедини към клуба си, за да се включи в подготовката за мачовете за Суперкупата на Испания. Крилото обяви това пред съотборниците си от националния отбор снощи в присъствието на президента на БФБаскетбол Георги Глушков.

Последва среща на Глушков с щаба на тима ни, на която бе определена групата от играчи, които ще отпътуват за Словения утре.

Заминаването на Везенков породи нуждата в тима да бъде включен високият Джейсън Уошбърн. Така, поради невъзможността да има двама натурализирани играчи в групата, в нея не попадна гардът Дий Бост. „До другото лято“, каза на тръгване плеймейкърът, като увери, че много желае да играе за националния отбор на България и за напред при всяка изникнала възможност.

По здравословни причини и по негово желание за Словения и Косово пъкняма да пътува и Станимир Маринов. В групата ще го замени Евгени Хаджирусев, който се готви с тима ни в началото на подготовката.

По време на срещата си с тима президентът на централата припомни на всички играчи важността на останалите два двубоя от квалификациите. „Винаги сме искали в националния отбор да играят тези, които искат и се борят от първата до последната минута“, каза Георги Глушков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА