Last news in Fakti

14 Септември, 2016 05:15 1 335 0

Меси извън класация за Шампионска лига

  • меси-
  • класация-
  • изиграни мачове-
  • шампионска лига

Аржентинецът няма необходимия брой мачове за идеалния отбор по изиграни срещи

Меси извън класация за Шампионска лига - 1
Снимка: БТА/АР

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси триумфира четири пъти в Шампионската лига, но все още не може да попадне в идеалния отбор по брой изиграни мачове. Вратар на дрийм тима е Икер Касияс, който има 159 мача за Реал и Порто. Испанецът стана еврошампион с "белия балет" три пъти.

В отбрана са Гари Невил (109 двубоя за Манчестър Юнайтед и две титли) и Паоло Малдини със същия брой мачове. Италианецът е и най-старият с гол във финал на Шампионската лига – на 36 години и 333 дни вкара срещу Ливърпул през 2005-а. Третият защитник е Карлес Пуйол, изиграл 115 срещи за Барселона, печелил 3 пъти турнира. Роберто Карлош е последният от карето – 120 двубоя с Реал и Фенербахче.

В халфовата линия са Шави (151 мача за Барса), Кларънс Зеедорф (125 мача и титли с Аякс, Реал и Милан) и Райън Гигс (141 мача за Манчестър Юнайтед).

Тримата в атака са Кристиано Роналдо (127 двубоя, две титли с Реал и една с Манчестър Юнайтед), Раул (142 мача с Реал и Шалке) и Златан Ибрахимович.

Единственият в идеалния отбор, който не е спечелил турнира е шведът. Той има 119 мача с Аякс, Интер, Ювентус, Интер, Барселона, Милан и Пари Сен Жермен.

Треньор на тази импровизирана селекция е сър Алекс Фъргюсън – 190 мача в Шампионската лига и две титли с Манчестър Юнайтед.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА