Last news in Fakti

15 Септември, 2016 22:07 1 286 0

Юнайтед и Астана започнаха с поражения в Лига Европа

  • юнайтед-
  • астана-
  • лига европа

Зенит направи взривоопасен обрат след като падаше с три гола

Груповата фаза на Лига Европа стартира с пълна сила, а първите двубои от ранната програма на втория по сила европейски клубен турнир ни предложиха много драматични моменти и един куп голове.

Един от големите фаворити за спечелване а тазгодишния трофей в турнира - Манчестър Юнайтед започна с фалстарт, губейки като гост с 0:1 срещу Фейенорд.

Жозе Моуриньо си позволи да направи цели 8 промени в състава, с което доказа, че тази надпревара е е приоритет в неговия лист с цели за сезона.

В 79-ата минута домакините отнеха една топка и нахлуха на скорост в полето на съперника. Йоргенсен напредна по крилото и пусна по земя за Тринидад де Вилена, който засече кълбото в мрежата на Де Хеа за 1:0. В ситуацията останаха съмнения за засада при паса към Йоргенсен, но попадението бе зачетено и до края на срещата остана единствено, носейки победата за холандците.

В друг любопитен сблъсък Живко Миланов игра цял мач при успеха на неговия Апоел (Никозия) с 2:1 в домакинството на водения от Станимир Стоилов Астана в среща от група B.

Гостите от Казахстан водеха на почивката след попадение на Максимович. В последните 15 минути обаче кипърският тим успя да обърне изцяло двубоя и да стигне до успеха след голове на Винисиус и Де Камарго.

Така Апоел взе частичен реванш за миналата година, когато двата тима се срещнаха в плейофите за влизане в Шампионската лига и тимът на Мъри Стоилов спечели с общ резултат 2:1.

Станахме свидетели и на още един фамозен обрат. Руският гранд Зенит изоставаше с 0:3 до 78-ата минута при визитата си на Макаби Тел Авив.

Това обаче не спря "питерци" да избухнат в края и да спечелят мача с 4:3.

Ето и всички резултати от ранната програма от първия кръг в груповата фаза на Лига Европа:

18:00 часа:

ФК Карабах - Слован (Либерец) 2:2

20:00 часа:

Майнц 05 - Сент Етиен 1:1

Андерлехт - Габала 3:1

АПОЕЛ (Никозия) - Астана 2:1

Йънг Бойс - Олимпиакос 0:1

Сасуоло - Атлетик Билбао 3:0

Макаби (Тел Авив) - Зенит 3:4

Заря (Луганск) - Фенербахче 1:1

Астра - Аустрия (Виена) 2:3

Рапид (Виена) - Генк 3:2

Фейенорд - Манчестър Юнайтед 1:0

АЗ Алкмаар - Дъндолк 1:1

Виктория (Пилзен) - Рома 1:1
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА