16 Септември, 2016 14:29 948 0

Хамилтън: Проблемите на старта, могат да ми костват титлата

  • хамилтън-
  • старт-
  • титла-
  • формула 1-
  • розберг

Само 3 пъти от 7 опита през годината, Хамилтън успя да спечели състезанията, тръгвайки пръв

Хамилтън: Проблемите на старта, могат да ми костват титлата - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е сериозно притеснен, че лошите стартове, които прави могат да му струват четвърта титла. Англичанинът спечели 7 пъти квалификации до момента през сезона, но само 3 пъти успя след това да триумфира и в състезанията. Последният проблем бе в Италия, където пак тръгна лошо и загуби позиции, преди все пак да успее да стигне до второто място. 

„Ако трябва да се направи преценка на сезона ми, определено изводът ще бъде, че титлата може да бъде изгубена заради лошите ми стартове. На няколко пъти не успях да победя, макар и да стартирах първи, което не бе приятно” заяви той преди Гран При на Сингапур в неделя.   

Хамилтън определено може да бъде притеснен, защото при съотборника му Нико Розберг, който изостава само с 2 точки в класирането, показателите са по-добри – 4 победи от 6 първи позиции. Германецът не споделя мнението на Люис. 

„Не мисля, че това е проблем. Имаше състезания, в които започвах добре, но и в други, в които имах затруднения. Така например загубих състезанията в Германия и Унгария. Едва ли това ще бъде от решаващо значение” изтъкна той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА