Last news in Fakti

19 Септември, 2016 01:00 3 976 0

Ветераните на „Берое” грабнаха купата на Ардино

  • ардино-
  • футбол-
  • берое-
  • гибона-
  • турнир

В Ардино играха легендарни футболисти

Ветераните на „Берое” грабнаха купата на Ардино - 1
Снимки: Гюнер Шюкри

Отборът на „Берое 1916” (Стара Загора) с капитан Георги Белчев спечели Международният футболен турнир за ветерани в Ардино. На финала възпитаниците на Петко Петков победиха трудно тима на „Юнак” (Ардино) с капитан Билгин Хайрула (Бъгън) с 2:1 и грабнаха купата на Ардино. Домакините излязоха напред с гол на Шенер Мустантиков, но гостите успяха да обърнат резултата с голове на Божидар Искренов (Гибона) и Андрей Атанасов.

В спор за третото място отборът на „Арда 1924” от Кърджали победи „Комотини” (Гърция) с 3:0. Точни за кърджалийци бяха Ангел Стойчев, Емил Щерев (Недро) и Красимир Атанасов.

В истински празник за малки и големи се превърна вторият Международен футболен турнир за ветерани в Ардино. Тази година надпреварата бе в памет на дългогодишния спортен деятел и радетел Байрам Хамзов и протече при изключително голям интерес с участието на четири отбора. Състезанието бе под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад.

В града под Белите брези дойдоха Сево Бонев, легендарната седмица на „Юнак”, класирал отбора през 1965 г. в зона „Тракия” с гол в 85-ата минута срещу отбора на „Граничар” от Ивайловград, Борис Киров от Стара Загора, играл за ардинчани през 60-те години на миналия век. Тук бяха още легендите на българския футбол Божидар Искренов (Гибона), Петко Петков, бившият треньор на славния „Юнак” от 80-те години на миналия век Стоян Илиев. Специално за турнира от САЩ пристигна дъщерята на покойния Байрам Хамзов – Гюлбюз Хамзова.

Ветераните на „Берое” грабнаха купата на Ардино

След турнира организаторите бяха подготвили и „трето полувреме”. Кметът на общината Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям връчиха купите на отборите.

Имаше и индивидуални награди. За най-добър и полезен играч на турнира бяха определени Орхан Адем от „Арда 1924” и Сакиз Чобануянис от „Комотини”, а за най-добър вратар – Станимир Иванов от „Берое 1916” . Шенер Мустантиков от „Юнак” стана голмайстор на турнира с три гола. И четиримата получиха статуетки от организаторите.

Кметът Ресми Мурад връчи на Борис Киров, Стоян Илиев и на дългогодишния президент на ФК „Юнак” Джейлян Муталибов грамота, за принос в популяризирането и участие в развитието на футбола в Ардино с пожелание за здраве , щастие, късмет и професионални успехи.

Ветераните на „Берое” грабнаха купата на Ардино

От името на ФК „Юнак” президентът му Метин Мустафов връчи на кмета Ресми Мурад благодарствен плакет за развитието и подкрепата към футбола в град Ардино. „Искам да изкажа своето задоволство от организирането на този турнир. Радвам се, че успяхме да намерим нови приятели от Комотини, Стара Загора, Кърджали. Състезанието изпълни своята цел, заяви при закриването Ресми Мурад. Той покани всички отбори и в следващото издание на надпреварата.

„Поздравявам инициаторите на състезанието. Радвам се, че ФК „Юнак” се сеща за ветераните си от близкото минало, които са дали младите си години за град Ардино”, заяви наставникът на „Берое” Петко Петков.

„Дойдохме в Ардино, за да станем приятели. Надяваме се това сътрудничество да продължи и за в бъдеще”, заяви капитанът на „Комотини” Паскалис Милияджопулос. Президентът на ФК „Арда 1924” Альоша Синабов сподели, че за него е огромна чест да присъства на този футболен празник. „Футболът е най-масовият спорт, който ражда най-много приятелства. А взаимното приятелство ражда мир и благоденствие”, допълни Синабов.

„Голямо удоволствие и чест беше за мен да играя срещу футболисти, на които съм се възхищавал като малък., каза 35-годишният стоматолог Ерхан Салиев, играч на „Юнак”.

Съдии на футболния турнир бяха Капитанът на „Арда 1924” Владимир Годуманов и Мехмед Диндар от Ардино.

Футболните ветерани бяха поздравени от танцова формация „Фолк ритъм Балканика” към местното читалище „Родопска искра”. Ардинските самодейци представиха кръшни хора. Потопиха присъстващите и в ритъма на гръцко сиртаки. 

Победителите от ФК “Берое 1916” играха в състав: Станимир Иванов, Веселин Рашков (вратари), Петко Винков, Стефан Бончев, Борислав Георгиев, Динко Златанов, Михаил Русев, Теньо Минчев, Божидар Искренов, Тодор Стоянов, Георги Белчев (капитан), Андрей Атанасов, Петко Петков – Загере, Борис Киров, Митко Коцинов, Дилян Славов, Георги Бинев. Треньор м.с. Петко Петков


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА