22 Септември, 2016 18:56 1 125 0

Левски бие за Купата, Локо (ГО) се излага

  • левски-
  • локо (го)-
  • купата-
  • зада ножица-
  • бабатунде адениджи

Попадение със задна ножица на Адениджи зарадва феновете на столичния гранд

Отборът на Левски се наложи с 2:0 при гостуването си а Царско село и ще играе на 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

Наставникът на "сините" Люпко Петрович направи цели пет промени в стартовите 11 в сравнение с мача срещу Пирин (2:0) от Първа професионална лига.

Галин Иванов дебютира за 26-кратите шампиони, а освен него от първата минута започнаха Симон Сандберг, Мики Орачев и Иван Чворович, който днес направи официален дебют за тима от Подуяне.

И двете попадения в срещата дойдоха след 70-ата минута като преди това елитния тим не успя да покаже достатъчно, за да надиграе съперника и опасните положения се брояха на пръсти.

В герой за столичани се превърна нападателят Бабатунде Адениджи, който със страхотна задна ножица в 76-ата минута разпечата вратата на Боян Пейков.

Трябва да се отбележи и факта, че пет минути по-рано Реян Даскалов от състава на Тодор Янчев бе изгонен за втори жълт картон и това наклони везните в полза на гостите.

Секунди преди края резервата Хеан Деса оформи крайното 2:0, вкарвайки своя първи гол за Левски. Националът на Перу се завърна в игра, след като над един месец отсъстваше поради травма и сега бе жаден да покаже умения.

След срещата, наставникът на "сините" Люпко Петрович остана доволен от играта на своя тим, но призна, че е очаквал срещата с Царско село да не бъде особено лесна.

"Мога да кажа само, че всички играем футбол и никога победата не идва лесно. Знам от практиката си през годините, че във футбола винаги има изненади - видяхте ЦСКА какво направи, Литекс победи Славия и т.н. Съперникът ни се бранеше добре, играеше дисциплинирано. Имахме толкова шансове, колкото трябва.

Очаквах, че Царско село ще се противопостави, това не е изненада. Очаквах го, да. Голяма част от титулярите бяха на терена? Оставих петима титуляри на пейката, но през второто полувреме заиграхме както трябва с влизането на Бурабия и Антонио Аниете. Иван Чворович? Доволен съм от него, той е опитен вратар. Моето мнение е, че имам най-добрите играчи на света. Това са момчетата, с тях работя. Трудно е да пускам играчи, които не са играли досега. Вече изиграхме 10 мача", коментира сръбският специалист.

В същото време, Локомотив (Горна Оряховица) се превърна в четвъртия елитен тим, който отпадна от надпреварата на 1/16-финал.

Отборът на Ангел Червенков падна с 0:2 гостуването си на втородивизионния Оборище (Панагюрище), а попаденията за победителите вкараха Свилен Щерев и Владимир Айтов.

Гостите от Горна Оряховица бяха подценили срещата и играха с голяма част от своите резерви, а групата им бе съставена от само 15 футболисти.

Несериозното отношение към турнира логично даде негативен резултат. Първото полувреме Оборище имаше по-чистите положения, но не успя да ги материализира. Нещата се промениха след почивката, когато в 62-ата минута Свилен Щерев вкара за 1:0.

Дванадесет минути по-късно резервата Владимир Айтов оформи крайното 2:0 за панагюрци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА