Last news in Fakti

22 Септември, 2016 21:25 986 0

Виландер защити Рафа, испанецът не бил измамник

  • виландер-
  • надал-
  • измамник-
  • сопинг-
  • скандален

"В спорта има измамници, но Рафа Надал със сигурност не е един от тях", коментира тенис легендата Матс Виландер по повод появилите се в публичното пространство документи, от които става ясно, че испанският ас е използвал забранени стимуланти.

Употребата ми обаче е била съобразена с разпоредбите на Световната антидопингова агенция (WADA), както и с Международната тенис федерация. Краля на клея е имал позволение заради медицинско състояние, което е изисквало лечение с тези препарати.

Документите с тази информация пък видяха бял свят благодарение на хакерска акция на руската група Fancy Bears.

По-рано тази седмица стана ясно, че Надал е използвал с лечебни цели бетаметазон през 2009 година, а през 2012-а е приемал хормони от групата на кортикотропина заради коленете.

"Винаги ще има някой, който ще иска да се възползва от определени ситуаци, да измами. Рафаел Надал обаче със сигурност не е този човек", заяви категорично Виландер.

На въпрос към шведа дали според него тенисът е "чист" спорт той отговори: "Можем да се доверим на тенисистите напълно - на културата в спорта ни и на личностите в него", допълни настоящият анализатор на "Евроспорт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА