Last news in Fakti

26 Септември, 2016 19:33 782 0

Петев е много близо до Динамо (Загреб)

  • петев-
  • динамо (загреб)-
  • договор

Българският селекционер очаква официалната оферта по-късно тази вечер

Българският специалист Ивайло Петев чака по-късно тази вечер да получи официалната оферта, подписана от ръководството на Динамо (Загреб) преди да вземе окончателното си решение.

Националният селекционер е в напреднали преговори с хърватските шампиони и участници в Шампионската лига, което беше потвърдено и от президента на клуба Мирко Баришич.

"Все още не мога да потвърдя, че Петев е назначен официално, но преговорите вече са стигнали доста далече в тази посока, обяви Баришич пред сайта Дневник Гол.
Самият Ивайло Петев пък явно е в преговори и за прекратяването на договора си с БФС, тъй като рано преди обяд е бил на разговори в централата.

Медиите в Хърватия отбелязват, че 41-годишния създател на явлението Лудогорец е любимец на соБственика Здравко Мамич и на два пъти се е разминавал с него. Ако бъде назначен на Максимир, Петев ще бъде едва третият чужденец за последните 60 години на треньорската пейка и вторият извън бивша Югославия след Освалдо Ардилес. Аржентинската легенда беше за кратко в клуба през 1999-а година.

Сайтът Index.hr пък прогнозира, че назначението е опит да Мамич да излезе от взаимовръзките и кръговете в Хърватия, което при Петев няма как да се получи.
Иначе тимът се готви за мача си с Ювентус от Шампионската лига, а за първи път от доста време всички билети са продадени. Днес временният треньор на тима Желко Сопич даде пресконференция и обяви себе си за "войник на клуба", като евентуалната му смяна с Петев е напълно нормален ход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА