Last news in Fakti

27 Септември, 2016 18:57 885 0

Още шест отбора се класираха за Евроволей 2017

  • шест-
  • отбора-
  • евроволей-
  • волейбол

Вече са ясни 12 от 15-те потенциални съперници на България на финалите в Полша

Още шест отбора се класираха за Евроволей 2017 - 1
Снимка: Българска федерация по волейбол

Ясни са още шест от потенциалните съперници на мъжкия ни национален отбор на Евроволей 2017 в Полша. Германия, Финландия, Белгия, Словакия, Холандия и Чехия спечелиха своите групи от втория квалифкационен кръг и си осигуриха участие на шампионата през следващата година. България се класира директно за надпреварата, тъй като завърши на 4-о място на предходното европейско, на което страната ни бе домакин през 2015-а.

Бронзовият медалист Италия, финалистът Словения и носителят на титлата Франция също са част от най-добрите отбори в Европа. Полша, който завърши на 5-а позиция през миналата година се класира по право като домакин на турнира и така отстъпва директната си квота на 6-ия Русия и 7-ия Сърбия.  

За Евроволей 2017 остават още само 3 места, за които ще се борят 6-те втори отбора. Това са Испания, Португалия, Гърция, Латвия, Турция и Естония. Във финалния плейоф, при който се играе в два мача на разменено гостуване Турция среща Португалия, Испания се изправя срещу Гърция, Латвия излиза срещу Естония. Първите двубои са на 1-и и 2-и октомври.   

Ето и 13-те отбора, които вече се класираха за Евроволей 2017 в Полша: Полша, Франция, Словения, Италия, БЪЛГАРИЯ, Русия, Сърбия, Германия, Финландия, Белгия, Словакия, Холандия, Чехия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА