Last news in Fakti

1 Октомври, 2016 10:59 1 070 0

Почитат Трифон Иванов на мача с Швеция

  • иванов-
  • почит-
  • контрола-
  • българия-
  • швеция-
  • ветерани

С портретите на Три­фон Иванов и Клас Ин­гесон ще излязат ветера­ните на България и скандинавците

Почитат Трифон Иванов на мача с Швеция - 1

С портретите на Три­фон Иванов и Клас Ин­гесон ще излязат ветера­ните на България и Шве­ция ден преди световната квалификация на 10 октомври, пише "24 часа". Трифон почина това лято от инфаркт. Леген­дата на домакините Ин­гесон пък угасна от рак през 2014 година.

Идеята за мача дошла от бившия халф на Лев­ски Илия Илиев, който от години живее в Шве­ция. В организацията му помогнал и главният мениджър на Сливнишки герой Венци Рангелов. Двата отбора играха за бронзовите медали на световното в САЩ през 1994 година, когато шве­дите ни опукаха с 4:0, ка­то всичките голове пад­наха през първата част.

Под въпрос обаче вече е участието на национал­ния селекционер Петър Хубчев в двубоя, след ка­то на пожар той пое ти­ма, след като Ивайло Петев предпочете да прие­ме офертата на „Дина­мо" (Загреб) и замина за Хърватия. Димитър Пенев доста разчиташе точно Хуб­чев да е на терена, след като той е един от малко­то, които поддържат истинска форма покрай треньорството и не е спи­рал да тренира.

Отпадна и Христо Стоичков, който имал служебни ангажименти, въпреки че е имал резер­вация за билети. Той ще ходи до Манчестър Си­ти за интервюта с Гуардиола и Бегиристайн.

Любослав Пенев все пак е бил открит, но в крайна сметка катего­рично отказал да се включи в състава на бив­шите си колеги. Той вле­зе в остър конфликт с Йордан Лечков и Емил Костадинов, след като бе уволнен като национа­лен селекционер след ра­венството 1:1 с Малта от европейските квалифи­кации. На негово място дойде точно Ивайло Петев.

Президентът на БФС Борислав Михайлов ще се включи директно в от­бора след мача в Париж срещу Франция, с който стартира и кариерата на Хубчев като национален селекционер. Отборът лети с редовен полет за Стокхолм, а след това се прибира с чартъра, кой­то ще закара ветераните от САЩ за преиграването на мача с шведите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА