1 Октомври, 2016 12:57 925 0

Кой ще прави трансферите в Левски?

  • чиликов-
  • левски-
  • скаут-
  • трансфери

"Сините" се спряха на бившия нападател Георги Чиликов

Кой ще прави трансферите в Левски? - 1
Снимка: БТА

Левски трябва да официализира назначението на Геор­ги Чиликов за главен мени­джър на клуба в началото на следващата седмица. Очаква­ше се досегашният треньор на юношите на сините до 17 години да бъде представен вчера, но това не се случи.

Причината е, че Андрей Же­лязков все още не е изчистил взаимоотношенията си с клубното ръководство. По­ста му наследява именно Чи­ликов. Вчера Георги е провел среща с новите шефове в Левски - изпълнителния дирек­тор Диана Иванова и финансовия шеф Красимир Иванов. Всичко вече е уточнено, остава само от „Герена" да официализират назначението на 38-годишния бургазлия.

В Левски Георги Чиликов ще има доста функции - ще оглавява скаутския отдел. И по-важното - ще има и дума­та по входящите трансфе­ри. Той ще работи в тясно сътрудничество със спорт­ния директор Станислав Ан­гелов. Чиликов ще предлага на Пелето с кои играчи да бъ­дат започнати преговори за привличане Именно той ще е последната инстанция преди финансовите процедури по осъществяване на дадена сделка, пише 'Тема спорт".

Бившият централен напа­дател носи фланелката на Левски от лятото на 2001 до лятото на 2005 година. За този период той изигра об­що 138 мача и отбеляза 70 го­ла. След края на миналия сезон той се завърна на „Герена" - прие да води юношите до 17 години. Преди това той има­ше опит като асистент в Нефтохимик и Черноморец (от юни 2011-а до май 2014-а). При „акулите” помагаше на Димитър Димитров. След това получи покана да е част от екипа на Херо, който ста­на спортен директор на Ботев (Пд). Двамата обаче бяха на длъжност за пo-малко от седмица, защото си тръгнаха след оставката на треньора Станимир Стоилов.

С назначаването на Георги Чиликов Левски ще обърне поглед към португалския пазар през зимата. Тогава клубът планира да се подсили с два­ма-трима класни футболи­сти, които да му позволят да е конкурентоспособен за шампионската титла. С при­съствието на Чиликов сини­те ще обърнат поглед към Португалия, тъй като но­вият генерален мениджър има контакти с доста местни агенти. Причината е, че Чиликов игра два сезона в Насионал. В клуба от Ма­дейра той премина от Лев­ски - бе продаден през лято­то на 2005 година. Таранът остана две години в Насио­нал.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА