2 Октомври, 2016 14:37, обновена 2 Октомври, 2016 14:38 937 1

Рикардо спря хегемонията на Mercedes

  • формула 1-
  • рикардо-
  • хегемония-
  • mercedes-
  • нико розберг-
  • люис хамилтън

Люис Хамилтън отпадна от Гран при на Малайзия

Рикардо спря хегемонията на Mercedes - 1
Снимка: БТА/АР

Даниел Рикардо с Red Bull спечели състезанието от Формула 1 за Гран при на Малайзия. Победата за състава на Red Bull на пистата "Сепанг" пък бе двойна, тъй другият пилот на тима - Макс Верстапен, завърши на втора позиция, допълвайки краха на Mercedes, които се задоволиха единствено с третото място на Нико Розберг.

Голямото разочарование бе за тръгналия от полпозишън Люис Хамилтън. Пилoтът на Mercedes водеше колоната 15 обиколки преди края на надпреварата, но двигателят му гръмна и той отпадна. Така надеждите му да изпревари еднолично съотборника си Розберг в генералното класиране при пилотите не се сбъднаха.

Себастиан Фетел с Ferrari стартира от пета позиция в решетката, но предприе много рискова маневра още в началните метри и отпадна рано-рано след удар, опитвайки се да се вмъкне между по-предните болиди на Верстапен и Розберг.

Така Розберг е убедителен лидер с 288 точки и вече води с 23 пред Хамилтън. Даниел Рикардо вече е трети в класирането с 204 точки. Четвърти се измъкна Кими Райконен със 160, а Фетел остава със 153. След тях е Верстапен със 147 точки. 

При конструкторите Mercedes е убедителен лидер с 553 точки, докато Red Bull събра 359. Ferrari е на трето място с 313 точки. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Менгеле

    0 0 Отговор
    Поправка! Ферари прекъсна хегемонията на Мерцедес. В частност Фетел. Едва ли Розберг щеше да завърши трети, ако не беше останал последен в първата обиколка. Не знам само, защо накараха Хамилтън да форсира толкова и да увеличава преднината си, след като Рикардо беше сменил гуми обиколка след него, а почти беше ясно, че и Верстапен ще посети бокса още веднъж или щеше да изостава стабилно в края на състезанието. Някак странно все на Хамилтън му се поврежда колата. Вече 3-4 пъти тръгва последен на старта, освен това при самите стартове когато беше първи, почти винаги биваше изпреварен от няколко пилоти зад него. А в днешните болиди електрониката прави старта като на видео игра. Явно от Мерцедес са решили, че Хамилтън си е навирил много носа и леко му пордрязват крилата и побутват Розберг. От всичко най-много ме е яд, че този некадърник ще спечели титлата. Като гледам как е готов да блъсне Хамилтън от яд, защото е по-бавен и ми се отвръщава. Какъв феърплей е това, какъв съотборник може да е това.