3 Октомври, 2016 10:28 747 0

Рома взе дербито с Интер

  • рома-
  • интер-
  • джеко-
  • манолас-
  • банега

“Вълците” трети в класирането след 2:1 на “Олимпико"

Рома взе дербито с Интер - 1
Снимка: БТА/АР

Римските вълци "ухапаха" Интер и ги пратиха при средняшките отбори, печелейки едно от най-важните дербита с 2:1 на своя "Олимпико".  Легендата на римляните - Франческо Тоти, не записа минути в ценния успех, но не спря да се вълнува от развоя на мача край тъчлинията. Голаджията на Рома - Джеко, бе пропускал осем чисти положения от началото на първенството – 4 пъти повече от който и да е друг нападател в Серия „А“, но именно той откри резултата за столичани.

„Вълците“ откриха рано – още в 5-ата минута. Бруно Перес проби в наказателното поле на миланци отдясно и пусна към Един Джеко, който фронтално срещу вратаря не сбърка за 1:0. Емер Балега отговори в 9-ата минута след страховита греда от 30 метра. Мохамед Салах върна жеста в 21-ата минута, след като почти счупи напречната греда на Интер, а секунди по-късно пропусна ново изгодно положение.

Моментът, от който Рома се страхуваше настъпи в 72-ата минута. След чудесно двойно подаване Мауро Икарди намери Едер Банега, който удари Счесни там, където вратарят на „вълците“ не очакваше и изравни.

Рома отвърна 5 минути по-късно, след като Константинос Манолас, след пряк свободен удар, изпълнен от Флоренци,  отклони с глава топката във вратата на Ханданович за 2:1.

С успеха римските "вълци" заеха третото място с 13 точки - на 5 от лидера Ювентус. Интер е 9-и с 11 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА