Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 13:27 1 105 0

Борисов: Даваме още 100 хиляди за параолимпийците

  • борисов-
  • министерство на спорта-
  • зала-
  • гимнастика-
  • бюджет-
  • параолимпийци
Борисов: Даваме още 100 хиляди за параолимпийците - 1
Снимка: БТА

"Министерски съвет подготвя постановление, с което ще бъдат отпуснати 100 000 лв. на Министерството на младежта и спорта целево за параолимпийците, за да се стимулират тяхната воля и усилия", заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на ремонтираната зала „София“. Той пожела успех на всички спортисти, които ще използват реновираното спортно съоръжение.
 
По думите му, допълнително средства ще бъдат осигурени с бюджета за следващата година и за гимнастиката. „Около 4 млн. лв. ще струва и завършването на ремонта на зала „Фестивална“, правят се над 15 стадиона в страната. На гимнастиката сме обещали в новия бюджет 1 милион и 600 хиляди за ремонт на зала „Раковски”. Ще построим още една зала за тях", добави Борисов. 

Той допълни, че заради грешни решения държавата тази година е разплатила над 2,5 млрд. лв. „Над 50 млн. са похарчени за националния стадион, все пак искам тези, които говорят за статукво, да излязат и да ни кажат: Ето направихме този хубав национален стадион, вие какво направихте? Да кажат едно нещо, ще им отговарям до сутринта“, каза премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА