3 Октомври, 2016 20:16 824 0

Приятелството сред играчите е много важно за Хубчев

  • българия-
  • приятелство-
  • петър хубчев

Новият селекционер на България Петър Хубчев даде първата си официална пресконференция.

Той бе представен от първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков и заметник-изпълнителния директор на футболната ни централа Павел Колев.

Както вече стана ясно, договорът на бившия наставник на Берое ще бъде до края на настоящите световни квалификации, а първите му мачове са особено трудни, а именно предстоящите визити на Франция и Швеция.

Хубчев бе спокое и изтъкна, че първото нещо и ключова цел пред националния тим е футболистите да станат преди всичко приятели.

"Много бързо се развиха разговорите, стана ненадейно. Не беше толкова дълго да се разберем. Искам да ви помоля да говорим само за тези два мача, които предстоят. Аз и екипът ми сме в България от три дни. С другите треньори се опитваме за тези три дни да разберем първо всичко за нашия отбор, а и отделно за първия съперник - Франция. Това, което ни интересува на първо място е да накараме тези момчета да бъдат приятели преди всичко, да дават максимума, да полагат максималните усилия за националния отбор", обясни Хубчев.

"Трудно ще чуете от мен клишета от сорта "фланелката е свято нещо" и други, които се знаят. Това е даденост, футболистите трябва да повярват. Ще ги накараме да правят това, което е правилно на терена. В предстоящите два мача, казвам ви съвсем чистосърдечно, ще се доверим на момчетата. Преди няколко часа ги видях всичките. Смея да твърдя, че всичко е наред. Естествено е да имам виждания, които ще им предадем в следващите дни", продължи новият национален селекционер.

"Желание и само желание - това е най-важното за футболистите. Няма значение дали играчите ще бъдат 17-годишни или 27-годишни. Себераздаване, приятелство, добър колектив. На това държим. Първото, най-важното нещо е отборът да е над всички. Отборът е над треньора, над домакина... разбира се, има си ръководство, което няма вмешателство", коментира още треньорът, направил Берое вицешампион и извел го до спечелването на Купата и Суперкупата на България.

"За да няма спекулации, искам да се знае, че тези футболисти са повикани от предишното треньорско ръководство. Има определени срокове да се изправят поканите. А разговорите ми с ръководството на БФС се развиха след този период. На футболистите, които играят в България, след като има списък, веднага им се обаждат по телефоните, за да им съобщят. Официално поканите бяха заявени по-късно, но играчите си знаеха кой е повикан за мачовете с Франция и Швеция", добави наследникът на Ивайло Петев в държавния тим.

"Всичките повикани футболисти ги приемам на 100 процента. Единственият, който допълнително извикахме, е Георги Костадинов от Левски. Аз голяма част от играчите не ги познавам. Става дума като хора, а не като футболисти", каза Хубчев.

"Годините ще са последното нещо, което ни интересува. Най-важното е желанието за игра в националния отбор. Подмладяване, но не на всяка цена като някаква фиксидея. Ще обърнем внимание на младите и те ще го усетят, но няма да го правим самоцелно", кометира Хубчев и относно спекулациите за евентуално подмладяване на тима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА