5 Октомври, 2016 12:27 1 256 0

Мартин Петров: Съжалявам за Атлетико Мадрид

  • петров-
  • атлетико мадрид-
  • форма-
  • контузии-
  • барселона

"Не можах да покажа най-доброто от себе си в този велик клуб", заяви крилото

Мартин Петров: Съжалявам за Атлетико Мадрид - 1
Снимка: БТА

Един от най-добрите футболисти на България през този век Мартин Петров призна, че изпитва съжаление за един етап от кариерата си - времето в Атлетико Мадрид. Той смята, че не е показал най-доброто от себе си с екипа на "дюшекчиите", макар да имаше епизодични избухвания и силни изяви дори срещу най-силния испански отбор за последните десет години Барселона.

"Атлетико е уникален клуб с уникална атмосфера, а най-важното за мен беше, че тук своя отпечатък е оставил Любо Пенев. Още като дойдох, веднага усетих колко е велик този отбор и колко много означава за привържениците му, както и за цяла Испания", коментира Марто пред испанското издание Vavel. 

"Единственото, за което съжалявам в кариерата си е, че не можах да покажа най-доброто от себе си за този велик тим и да оставя по-дълбока следа в историята му. Контузих се през октомври 2006 година в мач с Рекреативо. Беше ужасно, защото играех добре, бях във форма - най-трагичният момент в кариерата ми."

"След Евро 2004 взех решение, че вече е време да сменя обстановката след четири години във Волфсбург. Когато разбрах от мениджъра си Лъчо Танев, че от Атлетико ме искат, не се поколебах и секунда да приема предложението им."

"През 2005 година бихме Барса с 2:1 тогава, а аз подадох за първия гол на Фернандо Торес. Беше велико, моето първо участие в класиката с Барселона. Играх добре, феновете скандираха името ми. Атмосферата беше неописуема, емоциите не могат да се пресъздадат, трябва да го изживееш."

"Баща ми и жена ми бяха на трибуните, не знаехме къде сме след мача, беше истинска мечта. След този мач не можах да спя две вечери, адреналинът ме държеше буден постоянно", допълни Мартин Петров.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА