Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 10:57 912 0

Левандовски измъкна Полша срещу Дания

  • левандовски-
  • дания-
  • полша-
  • хеттрик-
  • квалификация

Поляците взеха ценната победа с 3:2 след хеттрик на нападателя

Левандовски измъкна Полша срещу Дания - 1
Снимка: БТА/АР

Полша победи с 3:2 Дания в голов трилър в среща от Група "Е" за Мондиал 2018 в Русия. И трите попадения за поляците отбеляза Роберт Левандовски, като Камил Гросицки асистира за две от тях. Това бе трети хеттрик за сезона на Лева, който се разписва в седми пореден квалификационен мач за Полша.

Звездата на Байерн Мюнхен тотално разби защитата на гостите и бе с основна заслуга за трите точки на отбора си. Левандовски заби две попадения преди почивката (20 и 36-дузпа) и едно в началото на второто полувреме (48).

След това датчаните се вдигнаха и стигнаха до две попадения. Първо Камил си набута автогол (49), след което точен бе и Юсуф Поулсен (69). Силите обаче на гостите не стигнаха до равенството и те си тръгнаха със загуба от Полша.

Така домакините записаха първа победа в тези световни квалификации и са лидери в групата заедно с отборите на Черна гора и Румъния. В първия си мач от квалификациите Полша изпусна два гола аванс като гост на Казахстан за 2:2.

В следващия кръг поляците приемат Армения, докато Дания има среща с черногорците в Копенхаген.
 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА