Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 21:51, обновена 10 Октомври, 2016 23:47 2 788 0

Класическа Швеция унизи националите

  • швеция-
  • българия-
  • световните квалификации

Българите пак падат с разлика, Попето се излага с нелепи пропуски

Българският национален отбор по футбол записа ново срамно поражение, след като отстъпи с 0:3 при гостуването си на Швеция в битка от третия кръг на световните квалификации.

Головете бяха дело на Тойвонен (39'), Хийемарк (45') и Линдельоф (58'), а Ивелин Попов се оказа големия грешник на деня, след като лековерно пропиля две стопроцентови голови положения пред противниковата врата.

Иначе като цяло родните национали отстъпваха тотално във владеенето на топката през цялата среща като допуснаха и поредица от грешки в защита и напълно заслужено получиха нов урок от "тре кронур".

Така скандинавците вече в 13 поредни мача нямат поражение срещу "лъвовете", като в тях имат две равенства и 11 победи. Седем от тях са поредни, а головата разлика става все по-стряскаща - 0:20 в полза на шведите

Мачът по минути:

7' Отбраната на България се пропука. Тойвонен отправи удар с глава от много близо разстояние, лед като засече центриране на Берг, но Стоянов се намеси решаващо.

22' Георги Костадинов върна лошо към Васил Божиков. От ситуацията се възползва Маркус Берг, който бързо отне топката, но в крайна сметка бе спрян с тяло от Божиков, който успя да изчисти коженото кълбо в ъглов удар.

30' След 30 минути игра българите все още не могат да застрашат с нищо противниковата врата. Шведите имат владение на топката над 60% и се опитват да притиснат "лъвовете", принуждавайки ги да бъркат в пасовете.

31' Екдал свари неподготвена родната отбрана, стигна до аутлинията и се опита да върне към Берг, но Стоянов се намеси и пресече.

35` Нова отлична атака за домакините. Хилйемарк остана очи в очи с Владо Стоянов, но Божиков отново успя в последния момент да избие топката.

40' ГООООЛ! Швеция нанася своя удар преди почивката. Форсберг намери Берг, той отклони към Тойвонен и нападателя от близо разстреля Стоянов.

42' Първа хубава възможност за българите. След контраатака Славчев напредна и пусна към Ивелин, който, сам срещу вратаря, не бе концентриран и прати топката в аут.

45' ГООООЛ! Отиграването на Попето бе наказано и в ответната контра шведите веднага се възползваха и удвоиха преднината си. Крафт нахлу в наказателното поле, стигна почти до аутлинията и подаде към Хилемарк, който бе оставен сам, и с удар от движение не остави шанс на Стоянов.

На полувремето домакините се оттеглят с комфортен аванс от два гола. България не направи нищо запомнящо се през първите 45 минути на срещата. В другия двубой Франция води на почивката с 1:0 при визитата си на Холандия.

46' Играта е подновена. И втората част стартира с натиск на домакините.

49' Дурмаз от удобна позиция не успя да отправи достатъчно добър изстрел и Владо Стоянов спаси.

54' Първа смяна в състава на България. В игра влиза Михаил Александров на мястото на Георги Костадинов.

58' ГООООЛ! Резилът става все по-голям, след като шведите за трети път поразиха българската врата. След центриране от ъглов удар, нашите не успяха да изчистят топката, тя попадна при Тойвонен, който с глава намери Линдельов и той от близо не сгреши, правейки резултата класически в полза на домакините.

62' Атака за България, в наказателното поле, Ивелин Попов опитва удар, но е блокиран навременно.

67' Хилйемарк отново се озова на отлична голова позиция. Владо Стоянов обаче този път спаси удара.

69' Българите за втори път стигнаха до чиста голова възможност. Меле в наказателното поле на шведите предложи отлична възможност на Ивелин Попов да отбележи попадение. И този път обаче той се издъни, след като от няколко метра дори не успя да намери топката.

74' Марселиньо заменя Чочев.

86' Шанс за Швеция! Думарс отправи удар по земя, но Стоянов успя да спаси.

89' Мартин Райнов направи своя дебют за "трикольорите".

90'+3 Край на мача. Швеция надигра България с категоричното 3:0.

Преди двубоя в Стокхолм:

Днешният сблъсък ще е 15-и в историята между двата тима. В досегашните 14 двубоя равносметката включва 10 победи за Швеция, 2 равенства и 2 успеха за България при голово съотношение 26:8 в полза на "Тре крунур".

Главен арбитър е англичанинът Майкъл Оливър. "Лъвовете" не предизвикват никакъв интерес сред местните фенове. Стадион "Френдс Арена" е полупразен. На трибуните има не повече от 10 000 зрители.

Към момента родните национали заемат четвъртото място в група А с актив от три точки. В миналия си мач възпитаниците на Петър Хубчев паднаха от Франция с 1:4 и сега ще опитат да се реваншират на феновете.

Шведите от своя страна са на третата позиция с 4 точки. Те си спретнаха равенство с Холандия 1:1, а след това се справиха с аутсайдера Люксембург - с 0:1.

В другите мачове от Група А Франция гостува на Холандия, а Беларус посреща Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА