11 Октомври, 2016 14:27 1 210 0

Илиана Раева представи концепцията на бенефиса

  • художествена гимнастика-
  • бенефис-
  • ансамбъл-
  • представяне-
  • раева
Илиана Раева представи концепцията на бенефиса - 1
Снимка: БТА

Днес в Музея на историята на физическата култура и спорта в София се проведе пресконференция за представянето на „Отборът“ – бенефис на Златните момичета 2010 - 2016, в която взеха участие г-жа Илиана Раева, председател на БФХГ, Ина Ананиева, треньор на Националния отбор, Калоян Лалев от 24/7 Entertainment Group -  продуцент на събитието, и гимнастичките Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова.

Те разкриха подробности около концепцията и учaстниците в мултимедийния спектакъл, който ще се проведе на 17 ноември от 19:30 в „Арена Армеец София“, а в музея бе представена временна изложба с купи, медали, трика и уреди от знаковите представяния на момичетата.

“Един отбор като техният наистина заслужава да бъде изпратен подобаващо”, каза Илиана Раева по повод бенефиса. “За мен историята на този отбор e път, пo който имаше всичко - много любов, сълзи, болка и огромно удовлетворение от всичко, което се случи. Обещаваме ви един спектакъл на световно ниво – такова, каквото заслужават нашите момичета.”

“В часовете, които ще прекарате с нас, публиката ще изживее всичко, през което минахме за тези седем години и ще види всичките най-успешни съчетания на Златните момичета по нестандартен начин”, добави Ина Ананиева, треньор на ансамбъла, а участничките в отбора коментираха, че очакват това да бъде най-емоционалният момент в живота им.

Зрелищният мултимедиен спектакъл ще представи за първи път пред широка публика на живо личния принос на всеки член на отбора, допринесъл за успеха на Златните момичета през последните седем години. Под светлините на прожекторите ще бъде Oтборът в пълния му състав – всички състезателки oт последните седем години, президента на БФХГ, треньорският състав, хореографите и всички останали членове на екипа, които oбикновено остават извън светлините на прожекторите – хореографи, физиотерапевти, доктори, дизайнери на трика, автори на музиката, психологът на отбора.

“Целта е да представим емоцията, сълзите, радостите, личните качества и личните истории на Златните момичета и целия екип, който стои зад техните успехи. Създаваме концепцията специално, за да почетем огромните успехи и постижения на Златните момичета и се надяваме да направим художествената гимнастика още по-любим и популярен спорт у нас чрез продукция, каквото не е правена до сега в България” сподели Калоян Лалев, управител на 24/7 Entertainment Group. “Вече има огромен интерес към шоуто и  днес пускаме още 2000 билетa в продажба. Рaдваме се, че ще имаме пълна зала, което доказва огромната любов и признание на българската публика към Отбора,” добавя още той. 

Oсвен детайли за бенефиса, гимнастичките Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова разказаха какво означава бенефиса за тях и преминаха през най-важните си постижения като национален отбор.

Само за седем години – от 2010 до 2016, второто поколение „Златни момичета“ донесе на България 81 медала от Олимпийски игри, като впечатляващата статистика на отбора включва: 

8 златни медала от Световни купи многобой (Каламата 2011, София 2011, 2012 и 2013, Минск 2014, Ташкент 2015); 
2 спечелени Гран При турнира (Москва 2015 и 2016); 
60 медала от Световни купи (2010 – 2016); 
2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от Световни първенства; 
1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Европейски първенства; 
световни шампиони финал на обръчи и ленти, както и бронзови медалисти в многобоя и на съчетание с топки от Световното първенство в Монпелие, Франция 2011; 
абсолютни световни шампиони – многобой от Световно първенство в Измир, Турция 2014;
шампиони финал на бухалки от Европейското първенство в Баку, Азербайджан 2014;
вицесветовни шампиони в многобоя на Световното първенство в Щутгарт, Германия 2015;
бронзови медалисти на олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия 2016.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА